Menu Close

Pesto broccoli

Pesto broccoli
Ooit had ik meerdere meters kookboeken waaraan ik behoorlijk gehecht was. Op een dag was die gehechtheid weg en toen ben ik kookboeken gaan wegdoen. De meeste heb ik verkocht en een klein deel heb ik weggegeven. Sindsdien koop ik bijna nooit meer kookboeken. Als ik in de gelegenheid ben blader ik er nog wel graag doorheen. Bijvoorbeeld bij vrienden of bij een boekhandel. Maar aanschaffen hoeft niet meer zo nodig. Want tegenwoordig is er zoveel op internet te vinden. Ik ben niet de eerste en niet de enige die recepten publiceert.

Ik verzamel tegenwoordig digitaal recepten. Hoofdzakelijk via Pinterest. Erg handig vind ik dat. Ik heb er een mapje met recepten om uit te proberen, waarin zich op dit moment 60 recepten bevinden. Soms zou ik willen dat ik fulltime in de keuken kon staan zodat ik al die recepten kan uitproberen. Dat is geen haalbare kaart, maar mijn voornemen is om elke week ten minste 1 nieuw recept uit te proberen.

Vorige week was dat een combi van 2 recepten: Pesto broccoli met Smeuige knoflookpasta met geroosterde kerstomaatjes. We hadden echt een top-avond! Zowel mijn lief als ik hebben gesmuld en onze borden naderhand afgelikt, zo lekker vonden we het. En dus heb ik die gerechten deze week opnieuw gemaakt, en dit keer foto’s genomen. Zodat ik dit blog ermee kan opfleuren.

Allereerst de Pesto broccoli. Erg makkelijk te maken en snel klaar. Het originele recept staat hier, maar ik geef je mijn eigen, Nederlandse versie:

Ingrediënten voor 2 personen:
– 1 grote struik broccoli
– 1 teen knoflook
– 1 el kokosolie of olijfolie
– 2 el (veganistische) pesto
– water
– zeezout en zwarte peper uit de molen

Broccoliroosjes

Bereiding:
Maak de broccoli schoon en breek/snijd hem in kleine roosjes. De delen die je niet gebruikt kun je bewaren om er later soep mee te maken. Ik had uiteindelijk 275 gram broccoli over voor het recept. Maak de knoflook schoon en snipper hem zo fijn mogelijk.

Verhit het vet in een hapjespan, zet het vuur laag en voeg de knoflook toe. Laat de knoflook heel zachtjes garen en karamelliseren. Voeg, als de knoflook gaar en zacht is, de broccoli toe en laat deze onder voortdurend roeren gaar maar niet overgaar worden; hij moet nog wel een beetje “bite” hebben. Roer de pesto erdoor en voeg indien nodig een klein beetje water toe zodat het niet te droog wordt. Breng op smaak met zout en peper en serveer direct.

Lekker met pasta en voorafgegaan door een gemengde salade. Recepten voor pasta en salade volgen volgende week…

Leave a Reply

Your email address will not be published.