Menu Close

Geroosterde groenten

Geroosterde groenten

Dit gerecht heb ik twee keer gemaakt in 1 week tijd. Het is lekker, makkelijk, snel en gezond. En je kunt er eindeloos mee variëren. Het oorspronkelijke recept vond ik op de website van het Engelse Food Network. De eerste keer dat ik het maakte heb ik me min of meer aan het recept gehouden.

Ik had alleen geen zoete aardappel maar wel venkel, en in plaats van al die losse kruiden heb ik Herbes de Provence (Provençaalse kruiden) gebruikt. En wat de hoeveelheden betreft, die heb ik maar een beetje met de losse pols ingeschat.

Gisteren heb ik het gerecht opnieuw gemaakt en er, voordat het de oven in ging, zelfs 2 foto’s van gemaakt. Toen het klaar was hadden we honger, en dus ben ik vergeten nog een foto te maken van toen het klaar was… Maar wellicht is dat wel een extra aanbeveling om het zelf eens te proberen 🙂

Ik had gisteren ook niet alles waar het recept om vraagt. Ik heb er spruitjes, wortel, aardappel, courgette, venkel en taugé doorheen gedaan. En het was wederom heerlijk!

Vorige week had ik het geserveerd met Bitchin’ Sauce, een saus met amandelen die wel wat weg heeft van pindakaas. Maar dan heel anders. Gisteren had ik nog een restje veganistische kaassaus (zonder kaas), en ook dat smaakte verrukkelijk. De recepten voor deze sauzen zal ik binnenkort ook vertalen en hier publiceren.

Geroosterde groenten

Hieronder volgt het recept zoals ik dat de eerste keer heb gemaakt.

Geroosterde groenten

Geroosterde groenten

Gemakkelijk en lekker gerecht waarop je eindeloos kunt variëren.
Prep Time 15 mins
Total Time 55 mins
Servings 2 personen

Ingredients
  

 • 3 el olijfolie extra vierge
 • 400 g aardappels vastkokend
 • 15 spruitjes (grote)
 • 2 pastinaken
 • 2 wortels middel groot
 • 1/2 knol venkel
 • 2 el herbes de Provence
 • 1 tl zout Keltisch zeezout
 • 8 slagen zwarte peper uit de molen

Instructions
 

 • Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
 • Boen de aardappels schoon, snijd eventuele pitten eruit, snijd ze in plakjes van ca. 1/2 cm dik en doe ze in een grote, lage ovenschaal. Verwijder de lelijke blaadjes van de spruitjes, snijd indien nodig het stronkje wat terug en snijd de spruitjes in hele dunne plakjes. Schil de pastinaken en snijd ze in kleine stukjes. Was de wortels en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de venkel in kleine stukjes.
 • Voeg alle groenten toe aan de aardappels in de ovenschaal, strooi er zout, peper en herbes de Provence overheen en sprenkel de olie er over. Hussel alles goed door elkaar en zet de schaal in de voorverwarmde oven.
 • Laat de groenten in 40 minuten gaar worden in de oven. Roer het tussentijds nog 1 of 2 keer door.
 • Serveer direct met een saus naar keuze. Eet smakelijk!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating