Menu Close

Verrassende effecten na het stoppen met koffie drinken

Afgelopen week had ik een klant die twee weken eerder had besloten om rigoureus te stoppen met het drinken van koffie. Ze dronk het al decennia, maar had het nooit echt lekker gevonden en altijd het gevoel gehad dat het niet goed voor haar was. De afspraak met mij voor een intakegesprek was aanleiding voor het besluit om ermee te stoppen.

En dat heeft ze inderdaad gedaan. In haar constitutie overheerst Pitta, dus het verbaast me niet dat het haar lukt om van de ene op de andere dag geen koffie meer te drinken. Wat me wel verbaast zijn de effecten die ze ervan ondervindt.

Om te beginnen heeft ze meer energie, ze voelt zich fitter. Je zou het tegendeel verwachten, maar dat is dus niet zo. Ze voelde zich altijd moe na een kop koffie, dus dan is dit toch niet zo onverwacht. Ten tweede heeft ze niet meer zo vaak last van een verstopte neus. Ze behoort tot de groep mensen die verslaafd zijn aan neusdruppels, maar die blijkt ze nu veel minder nodig te hebben. Toen ze nog koffie dronk had ze altijd, na iedere kop koffie, een verstopte neus.

Het meest bijzonder vind ik echter dat ze beter kan zien sinds ze geen koffie meer drinkt. Normaliter moet ze zeer regelmatig op zoek naar haar leesbril omdat ze anders niet kan lezen wat er staat, maar dat is ineens veel minder.

Ik vind dit allemaal best heel bijzonder. Dat koffie eigenlijk niet goed is voor je gezondheid, dat wist ik wel. Maar dit had ik echt niet verwacht. Ik ben heel benieuwd wat ik, via mijn klanten, allemaal nog meer ga ontdekken.

Heb jij ook dit soort bijzondere ervaringen met koffie of een ander voedingsmiddel. Door het te eten/drinken, of juist door ermee te stoppen? Laat het weten in een reactie hieronder. Houd het niet voor jezelf, maar deel het zodat ik me nog meer kan verbazen! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.