Menu Close

Aanpassing werkwijze; eerste consult wordt € 50 i.p.v. € 130

Na lang wikken en wegen heb ik besloten mijn werkwijze aan te passen. Daardoor gaat de prijs van het eerste consult van € 130 naar € 50. Hopelijk verlaagt dit de drempel zodat ik meer mensen kan helpen. Want dat is uiteindelijk wat ik wil: zoveel mogelijk mensen helpen om hun voedingspatroon aan te passen en daarmee grip te krijgen op hun eigen gezondheid. Daarom heb ik tevens besloten om cunsulten via internet aan te bieden. Enige toelichting is wel op z’n plaats.

Tijdens het eerste consult bepaal ik je Ayurvedische constitutie. Dit doe ik aan de hand van tientallen vragen. Daarbij geven niet alleen de antwoorden zelf informatie, maar ook de manier waarop je de vragen beantwoordt, en de interactie tussen jou en mij. Dit is best heel waardevol. Door hiervoor uitgebreid de tijd te nemen leren we elkaar een beetje kennen en vertrouwen.

Echter, mijn tarieven zijn gebaseerd op een uurtarief van € 65 en zo’n eerste consult duurt wel twee uur. En kost op deze manier dus € 130. En die drempel blijkt te hoog, aangezien zorgverzekeraars mijn consulten in het geheel niet vergoeden. Vandaar dat ik heb besloten tot een compromis. Om de kosten te beperken stap ik af van het persoonlijk doornemen van de vragen. In plaats daarvan stuur ik de vragen per e-mail op zodat je deze zelfstandig kunt invullen en aan mij terugsturen. Dat is weliswaar minder persoonlijk, maar het bespaart veel tijd en dus geld.

Tijdens het eerste consult, wat 45 minuten duurt, maken we kennis en ga ik in op jouw persoonlijke constitutie, de klachten die je hebt en wat je aan je voedingspatroon kunt veranderen om je beter te gaan voelen. Je gaat naar huis met een heleboel nieuwe kennis en praktische handvatten om de eerste veranderingen door te voeren.

Mensen die in staat zijn om naar Enschede of Lage toe te komen wil ik nog steeds graag persoonlijk ontvangen voor het eerste consult, en liefst ook voor de vervolgconsulten. Maar ik bied vanaf vandaag ook elektronische consulten aan. Zodat ik ook mensen kan helpen die ver weg wonen, of die niet in staat zijn om te reizen.

Kosten en baten

Mijn adviezen zijn niet gratis en het is best veel geld: € 50 voor het eerste consult en € 32,50 voor de vervolgconsulten. Stel dat je gedurende een aantal maanden om de twee weken bij me komt. Dan kost je dat dus ruim € 65 per maand. Maar het levert je iets op wat niet in geld is uit te drukken: gezondheid.

Doordat je gezond eet nemen tal van gezonheidsrisico’s af. Je bloeddruk daalt, je gewicht normaliseert, de kans op hartfalen, diabetes en zelfs kanker neemt af… Je voelt je fitter en hebt meer energie. Allemaal zaken die je levensvreugde noemenswaardig beïnvloeden en die je zelf in de hand hebt. Simpelweg door je voedingspatroon aan te passen. Niet door te diëten of calorieen te tellen, maar door spelenderwijs je voedingspatroon definitief te veranderen. Zodat je tot in lengte van dagen kunt genieten van lekker eten en een goede gezondheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published.