Menu Close

Woestijnsoep met dadels

Woestijnsoep met dadels

Woestijnsoep met dadelsAfgelopen weekend waren we in Middelburg ter ere van de 79ste verjaardag van mijn vader. Hij heeft ons meegenomen naar Veere, een prachtig stadje in Middeleeuwse sferen. Mijn vader houdt van geschiedenis en heeft ons het een en ander verteld over de historie van Middelburg en omstreken. Hij weet er veel van en kan het goed vertellen. Als de stad Middelburg nog mensen zoekt om bezoekers te gidsen, dan kan ik mijn vader van harte aanbevelen 🙂

Mijn vader en ik delen een interesse in voedsel en lekker eten. Toen we aankwamen was het lunchtijd en vergastte hij ons op zelf gemaakt brood en broodjes. Heerlijk! ‘s Avonds heeft hij weer voor ons gekookt, en daarbij had hij als voorgerecht woestijnsoep gemaakt. Heel bijzonder en oh zo lekker! Het recept heeft hij al jaren. Ooit uit een krant geknipt. En ik heb er een kopie van gekregen, dus binnenkort ga ik het ook maken. Maar zolang wil ik je niet laten wachten, dus vandaag geef ik dit recept alvast zodat je ermee aan de slag kunt.

Het originele recept vraagt om 125 g creme fraiche, en dat mag ik niet hebben (zuivel). Als alternatief zou je kokoscreme kunnen gebruiken. Dat is het romige deel uit een blikje kokosmelk van goede kwaliteit. Of je kunt het helemaal weglaten, maar wellicht wordt de soep dan een beetje te waterig. Wat je dan weer kunt ondervangen door wat meer groenten te gebruiken, of wat minder bouillon.

Woestijnsoep met dadels

Woestijnsoep met dadels

Heerlijke zoet-pittige soep die voedt en verwarmt.
Cook Time 30 mins
Total Time 30 mins
Servings 6 porties

Ingredients
  

 • 1 ui fijngesneden
 • 2 tenen knoflook geperst
 • 500 g wortel in stukjes
 • 3 stengels bleekselderij in stukjes
 • 2 el olijfolie extra vierge
 • 1 tl komijnzaad
 • 1 rode peper gevijzeld, zonder pitjes
 • 1,5 l water
 • 200 g dadels zonder pit, in stukjes
 • 1/2 citroen alleen het sap
 • sprietjes bieslook
 • peper en zout

Instructions
 

 • Verhit de olie in een ruime pan en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg wortel en bleekselderij toe en bak deze mee tot ze een beetje glazig zijn.
 • Voeg de komijn, het pepertje en de bouillon toe, en breng de soep aan de kook. Voeg de dadels toe en laat de soep 10 minuten sudderen.
 • Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Serveer met bieslook.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating