Menu Close

Pasta Alfredo met doperwtjes en boerenkool

Pasta Alfredo met doperwtjes en boerenkool

Pasta Alfredo met doperwtjes en boerenkoolIk heb een paar passies in dit leven; dingen die ik heel erg graag doe, waar ik enthousiast over ben en waar ik graag over praat. Koken is daar een van. Ik kan me lang vermaken met het zoeken naar en lezen en selecteren van recepten. Vroeger las ik kookboeken, tegenwoordig speur ik het internet af. Ik word echt blij van het ontdekken van recepten en verheug me er op om ze uit te probleren.

En aan deze vreugde zal niet gauw een einde komen, want koken is een creatieve bezigheid en de mogelijkheden zijn zo uitgebreid dat een mensenleven niet genoeg is om alles uit te proberen. In theorie zou ik elke dag iets nieuws kunnen maken. In de praktijk lukt dat niet, omdat ik daar niet elke dag voldoende tijd voor heb, maar ik doe mijn best om toch zoveel mogelijk nieuwe recepten uit te proberen.

Vandaag een pasta-recept van Luminous Vegans. Eenvoudig en snel klaar. Geschikt om in te vriezen als je wat overhoudt (alsof dat gaat gebeuren!). En prima te serveren aan niets vermoedende carnivoren, als je maar geen enge woorden gebruikt, zoals vegetarisch of -helemaal erg- veganistisch. Hoewel het dat wel is natuurlijk. Maar bovenal en het allerbelangrijkst: het is lekker! Heel Erg Lekker.

Pasta Alfredo met doperwtjes en boerenkool

Pasta Alfredo met doperwtjes en boerenkool

Heel Erg Lekkere pasta met doperwtjes en boerenkool en een romige puur plantaardige "kaas"saus waar iedereen voor door de knieën zal gaan.
Prep Time 5 mins
Cook Time 25 mins
Total Time 34 mins
Servings 2 personen

Ingredients
  

Pasta

 • 120 g pasta
 • 1 el olijfolie extra vierge
 • 1 teen knoflook gesnipperd
 • 300 g boerenkool diepvries, klein gesneden
 • 200 g doperwtjes diepvries

Saus

 • 75 g rauwe cashewnoten
 • 13 g voedingsgist
 • 1 el citroensap
 • 1/4 tl uienpoeder
 • 1/2 el bouillonpoeder
 • 1 teen knoflook
 • 350 ml havermelk amandelmelk of een andere plantaardige melk kan ook

Instructions
 

 • Doe de cashewnoten in een kommetje met ruim water. Laat ze een paar uur staan weken.
 • Maak de pasta klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit ondertussen de olie en fruit de knoflook in een paar minuten op laag vuur bruin en gaar. Voeg de boerenkool toe, roer om en laat warm worden. Voeg dan de doperwtjes, peper en zout toe, roer weer en laat weer warm worden.
 • Voeg eventueel een klein beetje water toe om aanbranden te voorkomen. Zet het vuur laag en laat de groenten met een deksel op de pan gaar worden. Check regelmatig of de groente niet droog komt te staan en voeg zo nodig een of twee eetlepels water toe. Maak ondertussen de saus.
 • Giet de cashewnoten af en doe ze samen met de andere ingrediënten voor de saus in een keukenmachine of blender. Schakel hem in op hoge snelheid en maak zo in een paar minuten een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout.
 • Verwarmd de saus in een grote pan. Ik gebruik een hapjespan. Onder voortdurend roeren zal je zien dat de saus in ongeveer 3 minuten indikt. Voeg nu de groenten en de pasta toe, roer nog even door en serveer direct.
 • Eet smakelijk!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating