Menu Close

Veganistische pannenkoeken met groente-kerrie-ragout

Veganistische pannenkoeken met groenten-kerrie-ragout

Veganistische pannenkoeken met groenten-kerrie-ragoutAls kind lustte ik vrijwel niks. Patat, pannenkoeken, en macaroni met ham en kaas en tomatenketchup, en dan had je het wel zo’n beetje gehad. Patat eet ik nog sporadisch. De macaroni heb ik inmiddels vervangen door Pasta Alfredo met doperwtjes en boerenkool of Smeuïge knoflookpasta met geroosterde kerstomaatjes. En ook voor pannenkoeken heb ik een lekker en gezond alternatief gevonden.

Wederom in Heaven’s Banquet van Miriam Kasin Hospodar. Ik heb me zoals vrijwel altijd niet precies aan het recept gehouden, maar het resultaat is heerlijk. Mooie bruingebakken, brosse volkoren pannenkoeken. Die van mij waren nog relatief dik waardoor ze de volgende dag, toen ik ze koud at, niet meer goed op te rollen waren. Ze braken, maar dat deed aan de smaak niks af. De volgende keer ga ik er 100 ml meer havermelk in doen om te kijken of ik ze dan nog wat dunner kan bakken.

Je moet hoe dan ook snel werken tijdens het bakken van deze pannenkoeken. Het beslag begint onmiddellijk te garen nadat je het in de hete pan hebt gegoten, dus hoe dunner je de pannenkoeken wilt hebben, hoe sneller je het beslag moet laten uitvloeien.

Uiteraard kun je deze pannenkoeken met traditioneel beleg eten zoals kaas, spek, suiker of stroop. Ik eet dat echter geen van allen en heb een eigen recept voor een groenten-ragout. Geserveerd met deze ragout vind ik deze pannenkoeken het lekkerst, maar ik laat me graag inspireren tot iets nieuws. Dus als je deze pannenkoeken eet met een andere vulling, wil je die dan met me delen in het commentaar hieronder? Dat stel ik enorm op prijs!

Veganistische pannenkoeken met groenten-kerrie-ragout

Veganistische pannenkoeken met groente-kerrie-ragout

Prep Time 10 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 1 hr 3 mins
Servings 15 pannenkoeken

Ingredients
  

Pannenkoeken

 • 130 g maismeel
 • 150 g boekweitmeel
 • 1/2 tl zout
 • 2 el maizena
 • 700 ml havermelk of een andere plantaardige melk
 • 1/2 tl baksoda
 • 1/2 tl bakpoeder

Groenten-kerrie-ragout

 • 1 prei in dunne ringen gesneden
 • 1 wortel in stukjes gesneden
 • 250 g champignons in plakjes gesneden
 • 1 blikje maiskorrels
 • 2 el kokosolie
 • 1 el kerriepoeder mild
 • peper en zout

Instructions
 

Pannenkoeken 's morgens voorbereiden:

 • Meng het maismeel, boekweitmeel, zout en maizena in een ruime kom door elkaar. Voeg de melk toe en meng het met een mixer tot een glad beslag. Zet de kom tot gebruik in de koelkast.

Groenten-kerrie-ragout

 • Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de prei toe en bak deze tot hij zacht is. Voeg de wortel en champignons toe en bak ook deze gaar terwijl je regelmatig roert. Voeg tenslotte de maïskorrels en de kerrie toe en laat de ragout even doorwarmen. Voeg zoveel water toe als je wilt om de ragout smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Pannenkoeken

 • Klop de baksoda en het bakpoeder door het beslag.
 • Verhit een theelepel kokosolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Giet 1 soeplepel beslag in de pan en laat deze direct uitvloeien tot het gewenste formaat. Ik heb een relatief kleine koekenpan gebruikt van ongeveer 22 cm doorsnede. Bak de pannenkoek een minuut tot de onderkant gaar en bruin is. Maak hem voorzichtig langs de rand los en keer hem om. Laat hem nog een halve minuut bakken tot de andere kant ook gaar is. Leg hem op een vuurvast bord in de oven die je op 60 graden Celsius instelt.
 • Bak op dezelfde manier nog een heleboel pannenkoeken tot het beslag op is.
 • Verwarm de ragout en serveer deze bij de pannenkoeken.
 • Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating