Menu Close

Curry van zoete aardappel, kikkererwten en spinazie

Curry van zoete aardappel, kikkererwten en spinazie

Curry van zoete aardappel, kikkererwten en spinazie
Eens in de 3 weken ga ik 2 dagen naar mijn moeder. Ze is 81, woont alleen en redt zich prima. Maar ze is wel 81 en heeft weinig energie. Als ze boodschappen heeft gedaan heeft ze de rest van de dag geen puf meer. Op maandag gaat ze zwemmen, op donderdag schilderen, en dan blijft er die dagen dus niet zoveel meer over.

Haar tuin is haar grote passie en op haar leeftijd vind ik dat ze vooral moet kunnen doen wat ze leuk vindt met de beperkte energie die ze heeft. Hieronder een paar foto’s van de achtertuin van mijn moeder. Zelfs nu, nu de lente nog maar net is begonnen, is hij al prachtig. (Klik op een foto voor een vergroting.)
[nggallery id=1]

En dus doe ik als ik bij haar ben allerlei administratieve klusjes, dingen die op of met de computer moeten, boodschappen, schoonmaken, opruimen… en natuurlijk kook ik voor haar 🙂

Afgelopen zaterdag heb ik een vereenvoudigde versie van het recept van vandaag voor haar klaargemaakt. Want haar keuken is niet zo goed uitgerust als de mijne en ze heeft lang niet alle specerijen die voor dit gerecht nodig zijn. En toch was het heel erg lekker. Natuurlijk was het teveel (ze eet niet veel), en het restant is in porties de vriezer in gegaan. Zo heeft ze er nog een paar dagen plezier van en hoeft ze niet te koken.

Het originele recept vond ik op het blog van Kiran. Zij deelt heerlijke recepten met prachtige foto’s. Mijn fotografie laat te wensen over, maar ik doe mijn best. En de recepten lijden er gelukkig niet onder.

Curry van zoete aardappel, kikkererwten en spinazie

Curry van zoete aardappel, kikkererwten en spinazie

Cook Time 30 mins
Total Time 30 mins
Servings 4 personen

Ingredients
  

 • 3 el kokosolie
 • 1/2 tl mosterdzaad
 • 1/2 tl komijnzaad
 • 1 kaneelstokje
 • 3 kardamonpeulen
 • 1/2 tl kurkuma
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 ui gesnipperd
 • 1 teen knoflook fijngesneden
 • 1 stukje gemberwortel van 1 cm, fijngesneden
 • 2 el milde currypoeder Madras
 • 2 zoete aardappels in blokjes gesneden
 • 1 blik kokosmelk*
 • 1 blik kikkererwten
 • 100 g diepvriesspinazie
 • peper en zout
 • korianderblad fijngehakt

Instructions
 

 • Verhit de kokosolie. Voeg mosterdzaad, komijnzaad, kaneelstokje, kardemonpeulen, kurkuma en laurierblaadjes toe. Roer om en laat warm worden zodat het lekker gaat ruiken.
 • Voeg dan ui, knoflook en gemberwortel toe. Laat dit alles op laag vuur gaar worden. De ui moet glazig worden, maar let op dat de boel niet aanbrandt! Regelmatig roeren en eventueel een of meer eetlepels water toevoegen kan veel leed voorkomen.
 • Vis nu eerst het kaneelstokje, de kardamonpeulen en de laurierblaadjes uit de pan. Roer dan het currypoeder erdoor en voeg de zoete aardappels en de kokosmelk toe. Breng zachtjes aan de kook en laat met een deksel op de pan rustig pruttelen tot de aardappels gaar zijn.
 • Voeg tenslotte de kikkererwten en de spinazie toe, warm alles goed door, en breng op smaak met peper en zout. Serveer met rijst of een ander graan (gerst, gierst, boekweit, etc.) en strooi er korianderblad overheen.
 • Eet smakelijk!

Notes

*Kokosmelk heb je in verschillende varianten. Ik gebruik altijd het romige type. Als je het blik opent heb je een stevige, witte laag met daaronder heldere vloeistof. Dit geeft naar mijn ervaring het lekkerste resultaat: romig en vol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating