Menu Close

Wouter gimme five!

Wouter
Jenny Bruinsma is etholoog. Dat betekent dat ze gespecialiseerd is in diergedrag. Ik heb haar in 1989 leren kennen toen we allebei begonnen aan de studie biologie aan de universiteit van Utrecht. Jenny wist toen al heel goed wat ze wilde en heeft dat ook doorgezet. Inmiddels is ze in Nederland (en daarbuiten) een van de meest deskundige mensen op het gebied van hondengedrag.

Recent is ze een nieuw avontuur aangegaan. Het blijkt namelijk dat ook knaagdieren zoals cavia’s en konijnen heel slim zijn en getraind kunnen worden. En het is Jenny’s missie om dat aan het grote publiek bekend te maken. Zodat knaagdieren die als huisdier worden gehouden niet dag in dag uit zitten te verpieteren in een kooi, maar dat er dagelijks met hen wordt gespeeld en getraind zodat hun leven leuk en afwisselend is.

Om haar boodschap kracht bij te zetten vroeg ze mij om een foto van Wouter en mij. Wouter is mijn paard en sinds meer dan 10 jaar doe ik met hem aan clickertraining. Dat begon als een manier om hem afleiding te geven in een periode dat hij alleen stond, maar het is altijd gebleven en wat mij betreft is clickertraining het ei van Columbus als het gaat om de training van mijn paard.

Afijn, Jenny stuurde mij een foto van haar cavia Dabber die een high five doet en vroeg mij om een vergelijkbare foto van Wouter. Aan dat verzoek gaf ik graag gehoor, dus afgelopen zaterdag zijn we aan de slag gegaan, waarbij mijn lieve vriendin Lucie als fotograaf optrad. En aangezien een iPhone ook als video kan functioneren heeft ze niet alleen foto’s gemaakt, maar ook filmpjes.

Eerst een paar foto’s, om er in te komen. Het was steenkoud, dus we hebben ervoor gekozen om achter de schuur van Stal Lenferink de opnamen te maken. Daar stonden we tenminste uit de wind.

Een kus van WouterWouter heeft begrepen dat we wat gaan doen waarbij hij iets lekkers kan verdienen, dus hij begint meteen met mij een kus te geven. Soort van althans, maar ik had nog nergens om gevraagd. Wat hij hier laat zien houdt het midden tussen Kus en Lachen.

Wouter lachtAls ik hem het signaal voor Lachen geef doet hij dat onmiddellijk en vol overgave. De stemming zit erin en we gaan over tot de opdracht, namelijk een foto van Wouter die een high five doet, gefotografeerd van zijn rechter kant.

Hieronder diverse pogingen om het juiste moment te vangen. Het is lastig om precies op het juiste moment af te drukken, want het gaat best snel. Maar het levert hoe dan ook mooie foto’s op 🙂 (Klik op een foto voor een vergroting.)
[nggallery id=3]

De foto die ik het meest geslaagd vind:
Wouter high five

En tenslotte een filmpje:

Ik ben benieuwd wat je vindt van mijn eerste filmpje op Youtube. Het maken ervan was in elk geval errug leuk!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.