Menu Close

Oplossing gemaakt voor groot snoeiafval

De palen zijn gebracht
Wij hebben geen groene afvalcontainer. Twee keer per jaar wordt er tuinafval opgehaald door de gemeente en voor de rest moet je maar zien wat je ermee doet. Je kunt het gratis bij de gemeentewerf afgeven, maar dan moet je het er wel zelf naartoe brengen, en dat is niet altijd gemakkelijk.

Klein tuinafval composteer ik zelf. Dat levert na verloop van een paar maanden prachtige compost op waarmee ik de tuin kan verrijken. Maar ik zit heel regelmatig met groot snoeiafval. Dat ligt dan, in afwachting van verdere verwerking (afvoer) op een groeiende hoop achter het huis.

Om van die situatie af te komen heb ik gisteren zelf iets gemaakt. Ik had bij de Kiebitzmarkt hier in het dorp 6 kunststof palen van 2,5 meter lang met een doorsnede van 12 cm besteld. Maandag had ik bericht ontvangen dat ze waren gearriveerd en gisteren kon ik ze ophalen.

Ze bleken toch wel erg zwaar en onhandig, dus meenemen onder de arm of op de fiets was niet te doen. De auto had ik niet tot mijn beschikking, maar gelukkig is Thomas van de Kiebitzmarkt altijd behulpzaam. Hij heeft de palen met zijn auto gebracht en voor de deur afgeleverd. Hier moeten ze komen, 3 op een rij, 2 aan 2: De plek waar de palen moeten komen

De eerste paal zit in de grond: Eerste paal in de grond

De tweede ook: Tweede paal in de grond

En de derde: Derde paal in de grond

[Fast Forward] Alle zes in de grond: Alle zes de palen in de grond

En dat allemaal binnen een uur, wat me reuze meeviel. Nu moet het snoeiafval dat ik gedurende de afgelopen maanden heb opgespaard ertussen gelegd worden. Dit is de “wachthoop”: Wachthoop van snoeiafval

Dit was meer werk dan het installeren van de palen, maar ruim een uur later kon ik tevreden zijn met het resultaat. Vanaf nu kan ik mijn snoeiafval direct kwijt, en het levert een plek op waar vogels en andere kleine dieren graag verblijven. Opslag voor groot snoeiafval

En achter het huis is een hoop rommel weg. Weg met de rommel!

Het is nog niet klaar, maar dat blijft zo. Een tuin is naar mijn mening nooit klaar. Het is een levend landschap dat altijd verandert en in beweging is. En dat vind ik er ook zo boeiend aan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.