Menu Close

Super simpele pasta

Makkelijke en snelle pasta

Super simpele pasta
De recepten die ik hier wereldkundig maak bevatten vaak ingrediënten die niet bij de supermarkt verkrijgbaar zijn. Je moet er wat moeite voor doen, en dat wil niet iedereen. Da’s jammer, want koken met andere ingrediënten dan je gewend bent vind ik een verrijkende ervaring. En als je iets eenmaal in huis hebt en vaker gebruikt, wordt het al gauw normaal.

Normaal bestaat niet

Wat voor de een normaal is, is voor de ander vreemd. En andersom. Dat geldt op alle vlakken en voor alle mensen. Het hangt er maar net vanaf waar je bent opgegroeid, hoe je bent opgevoed en wat je verder allemaal hebt meegemaakt in je leven. Ieder mens heeft zijn eigen referentiekader, en ieder mens is uniek.

Er zijn mensen die insecten eten. Zij vinden dat heel gewoon. De meeste mensen in ons deel van de wereld vinden dat vreemd, eng en vies. Terwijl het objectief gesproken niet vreemder, enger of viezer is dan het eten van een koe of varken.

Ik ben opgegroeid in een gezin waarin vegetarisme niks geks of vreemds was. Mijn jongste broer is bijna 8 jaar ouder dan ik. Hij besloot al op jonge leeftijd om vegetariër te worden. Toen ik 11 was besloot ik dat voor mijzelf ook. Niemand in ons gezin deed daar raar of moeilijk over. Helaas was dat buiten ons gezin vaak wel anders. Voor de meeste mensen was een vegetariër een vreemd en enigszins bedreigend dier. Ik werd argwanend bejegend en regelmatig zelfs aangevallen op mijn keuze.

Inmiddels zijn er zoveel vegetariërs dat de meeste mensen er wel aan gewend zijn. Met veganisme is dat nog een beetje anders. Veganisme is nog niet erg bekend, en onbekend maakt onbemind. Mensen denken dat veganisten heel beperkt en saai eten, terwijl het tegendeel het geval is. Ik wil met de recepten op dit blog laten zien hoe enorm gevarieerd en lekker veganistisch eten is. Het is helemaal niet eng en zeker niet beperkt.

Vandaag een gerecht uit de oude doos. Ik heb jaren geleden een kookboekje geschreven (Karen kookt!) met ruim 100 vegetarische recepten. Allemaal wel met zuivel in de een of andere vorm (kaas, room, etc.), dus niet geschikt voor veganisten. Maar het volgende gerecht smaakt ook zonder kaas prima. En de ingrediënten zijn allemaal bij de doorsnee supermarkt te koop. Een super simpele pasta. Met andere woorden; een normale pasta 😉
Ingrediënten voor super simpele pasta

Makkelijke en snelle pasta

Super simpele pasta

Vegan pasta waarvan alle ingrediënten gewoon bij de supermarkt te koop zijn.
Cook Time 30 mins
Total Time 30 mins
Servings 4 personen

Ingredients
  

 • 2 el olijfolie extra vierge
 • 1 prei in ringetjes gesneden
 • 1 rode paprika in stukjes gesneden
 • 250 g champignons in plakjes
 • 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
 • 1 courgette in stukjes gesneden
 • 1 wortel in stukjes gesneden
 • 250 g volkoren pasta
 • 1 blik gehakte tomaten
 • 75 g zongedroogde tomaten op olie fijngesneden
 • peper en zout
 • 1 el herbes de Provence
 • 100 g tauge

Instructions
 

 • Verhit de olie in een hapjespan. Voeg de prei toe en laat deze in 3 minuten zacht en gaar worden. Voeg de paprika toe en bak deze in nog eens 3 minuten gaar. Voeg dan de champignons toe en bak deze op hoog vuur onder voortdurend roeren tot ze geslonken zijn en een beetje bruin worden aan de randjes.
 • Voeg nu de bleekselderij, courgette en wortel toe. Laat het mengsel even goed warm worden en zet dan het vuur laag en doe een deksel op de pan. Laat het mengsel in 10 minuten garen.
 • Maak ondertussen de pasta klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 • Voeg de gehakte tomaten en de zongedroogde tomaten toe aan het groentenmengsel en warm het geheel goed door. Breng op smaak met peper, zout en herbes de Provence. Roer de taugé erdoor en serveer onmiddellijk.
 • Eet smakelijk!
  Makkelijke en snelle pasta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating