Menu Close

Komst beukhaag voorbereiden

Helleborus in de voortuin
Deze week gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Ik wil namelijk al jaaaaaaaaren zo graag een rode beukhaag in mijn tuin. In mijn vorige tuin heb ik een groene beukhaag aangeplant. Want toen ik zover was en beukjes ging kopen, toen had het tuincentrum geen rooie meer.

Maar nu gaat het lukken! Ik heb ze vorige week online besteld en morgen worden ze afgeleverd op ons Nederlandse adres (van onze werkplaats). Ik ben morgen van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat in Enschede, maar woensdag gaan de boompjes de grond in. Ik had bedacht om vandaag tussen de middag alvast een geul voor ze te graven, maar toen hagelde het. Aan het eind van de middag werd het echter droog en brak de zon door, dus met een paar uur vertraging heb ik toch nog m’n geul kunnen graven.

Dat was in een half uur gepiept. Hij loopt kaarsrecht langs de erfafscheiding, want er ligt een oude fundering waar ik langs heb gegraven. Ik heb ruim een spade diep eruit gespit en de grond nog wat losgewoeld. Dat lijkt me voldoende diepte, maar woensdag zal ik het zeker weten. Want weer of geen weer, woensdag gaan ze de grond in.

Eenmaal buiten, goed ingepakt tegen de wind die behoorlijk koud was, heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om weer eens een rondje foto’s te maken. Ik heb dat vorig jaar ook heel regelmatig gedaan, en het is hartstikke leuk om later terug te kijken hoe de tuin zich heeft ontwikkeld! Dus hieronder een reportage van hetgeen er momenteel in onze tuin valt te bewonderen.

Klik op een foto voor de vergroting. Als je vervolgens met je muis over de rechterkant van de foto gaat verschijnt er een pijltje om de volgende foto op te roepen.
[nggallery id=5]

Leave a Reply

Your email address will not be published.