Menu Close

Vegan sour cream annex crème fraiche

Vegan sour cream annex creme fraiche

Vegan sour cream annex creme fraiche
Met de ontdekking van dit recept ben ik Echt Heel Blij. Het opent een wereld aan mogelijkheden voor zowel zoete als hartige gerechten. Als vegetariër maakte ik veel gebruik van room in allerlei verschijningsvormen om gerechten meer smaak te geven. Nu kan dat met dit recept. Als je er maar weinig (of helemaal geen) citroensap doorheen doet kun je het toepassen als crème fraiche, met meer citroensap wordt het zuurder en gaat dus meer op sour cream lijken.

Ook de dikte van de “room” kun je regelen door simpelweg minder of meer water toe te voegen. Als je hier een beetje een dikke crème van maakt en je roert er wat verse kruiden en fijngesneden knoflook door, dan zou dat best wel eens heel lekker kunnen zijn op een toastje ofzo. Kwestie van uitproberen, en dat zal ik ook zeker gaan doen.

Heb je zelf andere ideeën of ervaring, laat dan even een reactie achter. Dan kunnen anderen daar ook plezier van hebben.

Vegan sour cream annex creme fraiche

Vegan sour cream annex crème fraiche

De perfecte vervanger voor dierlijke sour cream of crème fraiche. En bovendien heel geschikt voor alle mogelijke variaties.
Cook Time 5 mins
Total Time 17 mins
Servings 250 ml

Ingredients
  

  • 1/2 cup rauwe cashewnoten
  • 1 tl citroensap
  • 1/2 tl appelazijn
  • 1/4 tl zout
  • 1/3 - 1/2 cup water

Instructions
 

  • Laat de cashewnoten een nacht weken in ruim water. Je kunt ze ook korter laten weken, maar hoe zachter ze zijn, des te romiger wordt het eindresultaat.
  • Giet de cashewnoten af en doe ze samen met de andere ingrediënten in een keukenmachine of blender. Schakel deze in op hoge snelheid en laat een paar minuten draaien. Voeg naar smaak en behoefte meer citroensap en/of water toe.
  • Eet smakelijk!

Notes

Rauwe cashewnoten (DU: Naturbelassen) zijn onbewerkt. Oftewel niet geroosterd en/of gezouten. Je herkent ze aan hun witte kleur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating