Menu Close

Soba noodles met sugar snaps en wortel

Soba noodles met sugar snaps en wortel

Soba noodles met sugar snaps en wortel
Het volgende recept is geïnspireerd door dit recept dat ik vond op Cookie and Kate. Of eigenlijk, om eerlijk te zijn, had ik het recept niet goed gelezen en kwam ik er pas toen ik ging koken achter dat het bedoeld is als een salade. Nu ben ik dol op salades, maar voor maaltijdsalades vind ik het nog niet warm genoeg. Pas als de temperatuur overdag de 25 graden of meer bereikt ga ik over op maaltijdsalades. Tot die temperatuur wil ik ‘s avonds warm eten.

En natuurlijk had ik ook niet precies de voorgeschreven ingredienten. En dus heb ik er zelf een draai aan gegeven. Dat heeft erg lekker uitgepakt. En het was ook nog eens heel snel klaar.

Soba noodles?

Ja, soba noodles. Ze zien er uit als spaghetti, maar ze zijn gemaakt van volkoren rijst. Tijdens het koken ruiken ze ook naar rijst, en de smaak is er ook naar. Maar de textuur is die van spaghetti, wat het toch weer tot een andere ervaring maakt. Maar bij gebrek aan soba noodles kun je ook gewoon bruine rijst gebruiken. Dat ziet er alleen iets minder mooi uit vind ik.

Sugar snaps?

Sugar snaps zijn bonen die alleen in het voorjaar te koop zijn. Ze zijn groen en knapperig en enigszins vergelijkbaar met peultjes. Alleen zijn ze dikker dan peultjes en smaken ze minder bitter (voor zover peultjes al bitter zijn).

Soba noodles met sugar snaps en wortel

Soba noodles met sugar snaps en wortel

Heerlijk fris voorjaarsgerecht met soba noodles (rijst noodles) dat je in een handomdraai op tafel zet.
Cook Time 30 mins
Total Time 30 mins
Servings 2 personen

Ingredients
  

 • 1 cm gemberwortel
 • 200 g wortel
 • 1 el kokosolie
 • 200 g sugar snaps of peultjes
 • 200 g doperwtjes diepvries
 • 120 g soba noodles of volkoren (basmati)rijst
 • 2 el sesamzaad
 • 1 limoen
 • 1 pakje witte miso kun je ook weglaten
 • 1 el ahornsiroop of honing
 • 1 el sesamolie
 • peper en zout

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating