Menu Close

De tuin van mijn moeder

De tuin van mijn moeder
Afgelopen vrijdag en zaterdag was ik weer bij mijn moeder. Haar arm geneest goed. Ze is inmiddels al ruim 2 weken van de opiaten af en slikt alleen nog 2 x daags 2 paracetamol tegen de pijn. En ze kan steeds meer met haar linkerarm; sinds dit weekend heeft ze geen thuiszorg meer nodig. Wel huishoudelijke hulp, en daar is ze zeer mee in haar sas. Mijn moeder heeft nooit plezier gehad in het schoonmaken van het huis (ik ben wat dat betreft erfelijk belast), en ik hoop dat ze de huishoudelijke hulp mag houden. Zodat ze haar toch wel beperkte energie kan besteden aan de dingen die ze leuk vindt. Waaronder met stip op 1 de tuin.

Mijn moeder tuiniert al bijna 23 jaar in haar huidige tuin. Daarvoor tuinierde ze ook al; ze heeft enkele decennia ervaring. Haar vader, mijn opa, was ook een gepassioneerd tuinierder (hij heeft tot zijn 90ste getuinierd), dus ook wat dat betreft ben ik erfelijk belast.

De tuin van mijn moeder is op dit moment misschien wel op z’n mooist. Ik heb er vrijdag 70 foto’s van gemaakt, maar die kon ik daar niet bewerken (verkleinen), dus daarom vandaag dit blog met foto’s van de tuin van mijn moeder. Want die wil je zien, dat beloof ik. Zo wil ik het ook! Geen plekje is onbedekt. Ik had plantjes meegenomen en om die er in te zetten moesten er andere dingen uit. Tuinieren is hier een kwestie van selectief wieden.

Ga er maar even lekker voor zitten en bekijk onderstaande reportage (bestaande uit 3 pagina’s). De foto’s zijn gemaakt voordat Chiara en ik enige duizenden zaailingen van springbalsemienen hebben gewied. Er blijven er altijd wel een paar over die komende zomer voor veel pracht en praal zullen zorgen. De eerste 8 foto’s zijn gemaakt in de voortuin, de overige 62 in de achtertuin. Reacties kun je hieronder kwijt en worden zeer op prijs gesteld 🙂

[nggallery id=12]

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.