Menu Close

Oostenrijks balkon (in wording)

Oostenrijks balkon in wording
Benno heeft niks met tuinieren maar des te meer met Oostenrijk. En hij houdt (dus?) van de weelderig bloeiende balkonplanten die je daar zoveel ziet. Vorig jaar heb ik hem samen met een aantal vrienden een Oostenrijks balkon gegeven voor zijn verjaardag. Dat wil zeggen dat we hem bloembakken en planten hebben gegeven. Hij is echter begin augustus jarig, dus voor geraniums was het toen al te laat.

Afgelopen maandag heb ik in Neuenhaus geraniums en nog iets anders gekocht voor in de balkonbakken. “Nog iets anders” is een bont plantje dat wel een meter lang wordt en dat prachtig staat als balkonplant. Het gaat dan namelijk hangen en bedekt deels het balkon. Ik heb geen idee hoe het heet. Volgens de verkoopster geeft het een geur af waar muggen niet van houden en helpt het dus om die op afstand te houden. Ons terras ligt direct onder het balkon, dus wellicht helpt het om daar de muggen weg te houden.

VoorbereidingenGisteren heb ik de plantjes in de bakken gezet. Eerst hebben we samen de bakken van boven naar beneden gehaald. Op de voorgrond zie je ze op ons terras staan. Langs de rand van het terras staan rechts de geraniums en links die andere plantjes.

Petunia'sIn twee bakken ontdekte ik petunia’s van vorig jaar die de winter hebben overleefd. Kurkdroog en tocht bloeit een van de plantjes alweer. Ik heb ze gefatsoeneerd en in nieuwe aarde in andere potten gezet. Blijkbaar zijn petunia’s niet perse eenjarigen zoals wordt beweerd.

Alles staat in de bakkenIk heb rode en roze geraniums om en om in de bakken gezet. Althans, dat is m’n bedoeling. Sommigen bloeien nog niet dus het is nog even afwachten wat voor ‘n kleur ze zijn. Ik ga proberen om ze te laten overwinteren (de vraag is: waar?) zodat ik niet elk jaar zoveel geld hoef uit te geven aan nieuwe planten. Met de gewone geraniums lukt het me steeds beter om ze over te houden, dus in principe moet dat met hanggeraniums ook kunnen. Op voorwaarde dat ik ze bijtijds binnen haal zodat ze niet bevriezen. Daar gaat het vaak mis, maar ik beloof beterschap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.