Menu Close

In de tuin van mijn moeder

In de tuin van mijn moeder
Afgelopen week ben ik weer twee dagen bij mijn moeder geweest. Ze woont in Oss op loopafstand van de binnenstad. Als je voor haar huis staat doet niets vermoeden dat er achter het huis een schitterende tuin ligt. De tuin ligt helemaal besloten tussen een muur aan de ene kant, een conifeerhaag aan de andere kant, en achterin een dichte begroeiing van bomen en struiken. Heel beschut dus.

Mijn moeder spendeert er dagelijks vele uren, als het weer het toelaat. Gelukkig is haar arm goed genezen en kan ze nu weer zelf haar tuin onderhouden. Alleen het grote werk (zoals snoeien), daar vraagt -en krijgt- ze hulp bij. Ze tuiniert al meer dan een halve eeuw, waarvan nu bijna een kwart eeuw op deze plek. Dat klinkt indrukwekkend he?

Hieronder een selectie uit de foto’s die ik afgelopen zaterdag (20 juni) in haar achtertuin heb gemaakt. Ter vergelijking: hier vind je de foto’s die ik op 11 mei van deze tuin publiceerde.

[nggallery id=18]

2 Comments

  1. cat kattenvrouwtje

    Ik blijk dus al heel lang moederkruid in mijn tuin te hebben. Nooit geweten hoe dat plantje heette, maar ik heb er altijd van genoten.
    Dank je, dat ik dat nu dus wel weet

Leave a Reply

Your email address will not be published.