Menu Close

Mijn tuin in week 27: een prachtig boeket

Mijn tuin wk 27
Het zijn hoogtijdagen in de tuin. Er bloeien nu zo veel verschillende soorten bloemen dat je gemakkelijk een prachtig boeket kunt plukken uit eigen tuin. Ik doe dat ook wel, maar de tuin zelf is toch favoriet. Dat is feitelijk een groot bloeiend boeket.

Altijd wat

Het voorjaar was duidelijk te koud. Daar is iedereen het over eens. En droog, heel erg droog. En nu hebben we een hittegolf. Dat is te warm. Sommige meteorologen beweren dat het aankomende zaterdag 41 graden Celsius wordt. 41! Dat is echt te warm. En zo is er altijd wel wat. Gelukkig kunnen we het weer niet beïnvloeden. Want dan zouden we daar ook nog oorlog over gaan voeren. Nu kunnen we ons er hooguit over beklagen en maatregelen nemen. Overdag binnen blijven achter gesloten deuren en luiken, en ‘s avonds tevoorschijn komen. En dan natuurlijk de tuin sproeien. Want die legt anders geheid het loodje deze hittegolf.

Ik zal vanavond, als de zon eraf is, de siertuin maar eens sproeien. Die ligt het grootste deel van de dag in de brandende zon en wordt daar erg bruin van als ik niet oppas. Ik sproei niet vaak hoor. Heb dat dit jaar pas 1x gedaan. Maar de komende tijd ga ik dat toch wel met enige regelmaat doen. Tenzij we onweer met een flinke portie regen krijgen, dan hoeft het niet.

Bijen enzzzzzzzo

Hoewel bijen en andere bestuivers wereldwijd ernstig bedreigd worden in hun voortbestaan, is daar momenteel in mijn tuin weinig tot niets van te merken. Het zoemt hier dat het een lust is. Nu begrijp ik ook de uitdrukking “bezige bij”. Want dat zoemen, dat begint bij zonsopgang en houdt pas op rond zonsondergang. Zolang houd ik het niet vol. Ook binnenshuis zoemt het trouwens, want natuurlijk komen er vliegen binnen. Maar zelfs hun gezoem kan me niet storen en maakt me eerder melancholisch. Het doet me denken aan lange zomervakanties in het zuiden van Frankrijk. Nog heel even, en dan gaan we dat weer in het echt beleven!

Maar dat is een ander verhaal, en je komt hier vast niet om mijn geneuzel te lezen, je komt hier voor de tuinfoto’s. Natuurlijk heb ik vanmorgen weer een rondje tuin gemaakt, met de camera in de hand. Bij deze het resultaat:

[nggallery id=19]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *