Menu Close

Mijn tuin in week 29: even een dipje

Mijn tuin in wk 29
Hoewel de tuin nog steeds mooi is bloeit er momenteel minder dan de afgelopen weken. Veel planten lopen een beetje op het einde van hun bloeiperiode terwijl de opvolgers nog (net) niet zover zijn. Daarbij heb ik deze week nauwelijks tijd gehad voor de tuin terwijl alles flink groeit door de afwisseling van regen en warmte. En dan vooral het onkruid 😐

De tuin reflecteert waarschijnlijk mijn eigen gesteldheid. Morgen gaan we op vakantie, en zoals gebruikelijk moeten er voor die tijd nog 101 dingen gebeuren. Ik ben dus een beetje gestrest en ook mijn gezondheid laat (daardoor) te wensen over. Ik zit hier te snotteren en te niezen achter de computer…

Maar niet getreurd, alles gaat voorbij. En de tuin is niet ongelukkig ofzo met wat meer/hoger onkruid. Ik ben heel benieuwd hoe hij er na de vakantie bij ligt. En heb alvast een dag in mijn agenda gereserveerd om na terugkomst weer wat orde te scheppen.

Vandaag vanwege de pre-vakantie-stress een foto-reeks(je) zonder toelichting. De Dahlia’s die ik laatst heb geplant (aanbieding omdat ze al een maand eerder de grond in hadden gemoeten) komen toch nog op. De hoge Campanula’s die dit jaar door de hele tuin zijn opgekomen zijn prachtig. Ik ben vanmorgen nog even naar de Kiebitzmarkt geweest om lange bamboestokken te kopen om de stokrozen te stutten. Want daarvan lagen er al een paar horizontaal over het gras. En in de Lavendel zoemen tientallen hommeltjes die zich te goed doen aan lavendelnectar.

[nggallery id=21]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *