Menu Close

(Moes)tuin-jungle na 2 weken afwezigheid

Overzicht achtertuin
Gisteren zijn we thuisgekomen van 2 weken vakantie in Frankrijk. Naarmate we thuis naderden groeide bij mij de spanning. Hoe zou de tuin erbij liggen? Niet geheel onverwacht vertoont de tuin enige overeenkomsten met een jungle. Alles is flink gegroeid in mijn afwezigheid en het wordt nog een flinke klus om weer enige orde te scheppen in de chaos. Overigens wel een mooie chaos hoor…

Ik heb vandaag een beginnetje gemaakt en het gras gemaaid. Voordat ik dat kon doen moest ik echter de stokrozen overeind helpen en de papavers die waren omgevallen en op het gras lagen eruit trekken. Toen bleek dat het gebroken hartje ook wel een steuntje kon gebruiken, etc. Maar ik heb me beperkt tot die werkzaamheden die noodzakelijk waren om het gras te kunnen maaien. De rest moet wachten tot morgen. En ik denk niet dat ik dat allemaal in een dag klaar krijg. Voorlopig heb ik weer meer dan genoeg te doen.

Inmiddels zijn er heel wat bloemen uitgebloeid en breekt de tijd aan om zaden te verzamelen. Dat vind ik een leuk onderdeel van tuinieren: zaadjes verzamelen en mooi verpakken om als cadeautje weg te geven. Een leuk karwei voor de winter, als er in de tuin zelf veel minder te doen valt.

Natuurlijk heb ik gisteren onmiddellijk een rondje tuin gemaakt, met camera in de hand. In de moestuin zijn zowel de groenten als het onkruid enorm gegroeid. Ik laat vandaag alleen een overzichtsfoto zien, de rest bewaar ik voor maandag. In de hoop dat ik dan weer een beetje orde op zaken heb kunnen stellen.

[nggallery id=22]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *