Menu Close

Mijn tuin in week 32: zaden oogsten

Mijn tuin wk 32
Het is uiterst groeizaam weer. Afgelopen dinsdag is er veel neerslag gevallen waardoor de tuin er wel eventjes tegen kan. En nu is het weer zo warm… Je ziet en hoort de planten bijna groeien. Er is inmiddels ook al best wat uitgebloeid, en vanmorgen heb ik me vermaakt met het oogsten van zaden.

Zaden geoogstOp de foto, achteraan van links naar rechts, in de emmertjes: Duizendschoon, blauwe Jakobsladder, Bieslook, Papaver, paarse Prikneusjes en Goudsbloemen. De 2 emmertjes daarvoor bevatten zaad van blauwe Druifjes en Akeleien. Op de tegels liggen hoge witte Campanula, Malva/Lavatera, Teunisbloem en hoge blauwe Campanula. En dan had ik eerder al Vingerhoedskruid en Lupine geoogst.

Ik word altijd een beetje manisch van het verzamelen van zaadjes. Ik wil ze dan allemaal hebben, er mag niets verloren gaan. Vanmorgen heb ik mezelf echt tot de orde moeten roepen, anders was ik tot in de eeuwigheid bezig gebleven. Nu heb ik heel veel zaden opgevangen, maar er liggen ook heel wat (onrijpe) zaadhoofdjes op de composthoop.

Onkruid wieden enzoEn passant heb ik ook nog een kruiwagen met tuinafval bij elkaar gesprokkeld, en een kruiwagen met snoeihout uit de kronkelhazelaar. Al doende heb ik 1001 dingen gezien die nog moeten gebeuren, maar dat is voor een andere keer. Gelukkig komt me maandag een vriendin helpen in de tuin. Samen kunnen we dan flink opschieten en het is ook erg gezellig. En dat gaat ruimte scheppen voor nieuwe aanwinsten die een zonnige standplaats wensen. Wie heeft er nog iets voor me dat ik nog niet heb?

[nggallery id=23]

2 Comments

    • Karen Drost

      Hoi Judy, ik heb even gegoogled op Amsoi, want ik ken het niet. Maar ik zie dat het nog tot in september gezaaid kan worden, dus dat betekent dat het teeltbed dat nu braak ligt wegens het mislukken van de bloemkool, broccoli en bloemkool toch nog gebruikt kan worden. Oftewel: heel graag! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.