Menu Close

Mijn tuin in week 35: er is zoveel te doen!

De gele roos doet het prachtig!
De klus waar ik laatst aan was begonnen heb ik afgemaakt. Dat wil zeggen dat de achtertuin er weer netjes bij ligt. Terwijl ik daar aan het wieden was viel me op dat de vergeet-me-nietjes zich goed hebben uitgezaaid. Ik zie uit naar het voorjaar met een tapijt van blauwe bloemetjes.

Ook de border bij de perenbomen heb ik schoongemaakt. Da’s maar een kleintje, maar het was wel nodig. Het gras langs de rand van “het gazon” was wel 20 cm hoog, en het gebroken hartje had een hoop oud blad. Nu dat weg is is de halve border kaal. Wat zal ik daar eens mee doen? Eerder stond het er vol met papavers, maar die zijn al weer een poosje uitgebloeid dus die heb ik gerooid. En van het gebroken hartje blijft in deze tijd van het jaar bovengronds bijna niks over, vandaar dat het er nu zo kaal is.

De kleine Campanula die in die border staat heeft zich uitgezaaid. Ik heb 5 zaailingen opgepot en de rest laten staan. Misschien dat die het gat kunnen gaan vullen. En verder weet ik het nog niet. Ik wil er iets zetten dat in deze tijd bloeit en dat eerder geen last heeft van de papavers, want reken maar dat die volgend jaar weer opkomen.

In de voortuin zie ik vooral heel veel werk c.q. achterstallig onderhoud liggen. Als alles volgens plan verloopt heb ik binnenkort tijd om vele uren in de tuin door te brengen, en ik denk dat ik dan maar eens in de voortuin begin.

[nggallery id=25]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *