Menu Close

Courgette-pasta met romige pompoensaus en paddestoelen

Courgette-pasta met romige pompoensaus en paddestoelen

Courgette-pasta met romige pompoensaus en paddestoelen

spiraalsnijder
spiraalsnijder
De spiraalsnijder arriveerde zaterdag en is een succes. Wat een leuk speelgoed! Je kunt er letterlijk in een handomdraai groenten mee omtoveren tot pasta. Voor dit recept heb ik de snij-schijf gebruikt, maar er zitten ook 2 schijven bij waarmee je hele dunne of wat dikkere “spaghetti” kunt maken. Die ga ik komend weekend uitproberen.

het resultaat
het resultaat
Dit gerecht is helemaal van deze tijd. De moestuin levert dagelijks courgettes op, en ook de pompoenen zijn vanaf nu te oogsten. Voor mensen zonder moestuin (aaaach… 😉 ) betekent het dat de groenten goedkoop verkrijgbaar zijn bij supermarkt en specialist. Ik zie nu ook her en der paddestoelen opkomen, dus ik vermoed dat die nu ook vers verkrijgbaar zijn. Ik heb ze alleen nog niet gezien en heb gebruik gemaakt van gedroogde paddestoelen, wat ook lekker is. Echter, als je de hand kunt leggen op verse paddestoelen, dan is dat natuurlijk te prefereren.

Het romige in dit gerecht wordt veroorzaakt door kokosmelk. Die proef je echter niet of nauwelijks; de smaak wordt bepaald door de pompoen en de rozemarijn. En uiteraard door de paddestoelen.

In het oorspronkelijke recept wordt flespompoen gebruikt en shii-take champignons. Ik heb echter een oranje pompoen in de moestuin (“Fictor”) en kon niet aan shii-take komen maar wel aan een doosje gedroogde bospaddestoelen. En het recept vraagt om het garen van de pompoen in de oven. Dat heb ik gedaan, maar dat bevalt me niet zo.

Je moet de pompoen dan doorsnijden, op een bakplaat met bakpapier leggen en in 45 minuten gaar laten worden. Vervolgens laat je hem even afkoelen zodat je je vinger er niet meer aan brand. Dan schep je de pitten en het dradige vruchtvlees eruit en gooi je weg, en het stevige vruchtvlees schep je eruit en gebruik je. Maar dat was nogal een gedoe. Dus een volgende keer zou ik de pompoen wassen, de pitten en draden verwijderen, en hem in stukken snijden. Zo kun je hem in de oven gaar laten worden en dan kun je hem meteen verwerken. Zo heb ik het ook in onderstaand recept beschreven.

Courgette-pasta met romige pompoensaus en paddestoelen

Courgette-pasta met romige pompoensaus en paddestoelen

Heerlijk romig gerecht van courgette-pasta met een saus van pompoen, paddestoelen en rozemarijn.
Cook Time 45 mins
Total Time 45 mins
Servings 3 personen

Ingredients
  

  • 1 pompoen oranje of fles
  • 2 medium courgettes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el kokosolie
  • 1 takje rozemarijn of 1 el gedroogde rozemarijn
  • 450 g paddestoelen
  • 1 blik kokosmelk* volvet
  • 1 tl zeezout
  • 20 slagen zwarte peper

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating