Menu Close

Luie keukenmeiden bounty-puur (vegan, zonder suiker, gluten-vrij)

Onweerstaanbare bounty puur

Onweerstaanbare bounty puur
Afgelopen vrijdag had ik zin in iets lekkers. De vakantie stond voor de deur en ik vond dat het tijd werd om mezelf eens te verwennen met iets heel lekkers, maar dan wel verantwoord. En ik wilde er niet teveel moeite voor hoeven doen, en ook niet te lang op moeten wachten.

Dus ik ben de keuken in gegaan en heb bounty-achtige bonbons gemaakt. Ze zijn zo lekker dat ik ze binnen 2 dagen allemaal heb opgegeten. Jammer dat ik er niet meer van had gemaakt, want de combinatie van chocola (cacao) en kokos is wat mij betreft altijd prijs. Alhoewel, als ik die ook nog allemaal naar binnen had gewerkt was ik wellicht toch een tikkeltje misselijk geworden…

Om deze bonbons meer op bounty te laten lijken zou je eerst de dadels met de kokos en de noten moeten vermalen. Eventueel zou je de noten weg kunnen laten. Vervolgens zou je chocolade moeten maken door de kokosolie te smelten en daar de cacao in op te lossen. Dan zou je de kokos-mix tot balletjes of blokjes moeten vormen en voorzichtig door de chocolade halen. En dat dan in de koelkast laten opstijven.

Maar ja, waarom zou je dat doen? Het is een hoop extra werk, en het smaak-resultaat zal ongeveer hetzelfde zijn. Okee, het ziet er misschien mooier uit (misschien), maar waar het terecht komt hangen ook geen schilderijtjes. Maar wie het eens proberen wil is welkom. En dat bedoel ik op de meest letterlijke manier: kom langs om mij te laten proeven en wees welkom 🙂

Onderstaand recept geeft de hoeveelheden in gewicht weer. Ik heb echter een 1/4-cup maatje gebruikt en van elk ingrediënt precies zo’n maatje gebruikt. En dat leverde een perfect resultaat. Je kunt zonder meer de paranoten vervangen door andere noten. Amandelen en/of hazelnoten zullen ook een goed resultaat geven. Gebruik dan wel ongeveer dezelfde hoeveelheid, d.w.z. 1/4 cup.

Onweerstaanbare bounty puur

Luie keukenmeiden bounty-puur (vegan, zonder suiker, gluten-vrij)

Gelijke hoeveelheden dadels, (para)noten, kokos, cacao en kokosolie leveren een onweerstaanbaar lekker doch verantwoord chocolaatje op.
Prep Time 15 mins
Total Time 45 mins
Servings 28 stuks

Ingredients
  

 • 80 g dadels medjoul
 • 75 g paranoten
 • 40 g geraspte kokos
 • 45 g cacao
 • 120 ml kokosolie vloeibaar

Instructions
 

 • Doe de dadels en de noten in de keukenmachine en maal ze tot ze heel klein en kruimelig zijn. Voeg de kokos, cacao en olie toe en maal nogmaals. Schraap indien nodig een paar keer de wanden schoon. Het mengsel wordt behoorlijk vloeibaar.
 • Giet het mengsel in een diepvriesdoosje (leg er eventueel een stukje bakpapier in zodat je het er later makkelijker uit kunt halen) en zet het een half uur in de diepvriezer.
 • Als het goed is heb je nu een tamelijk hard blok chocolade. Snijd het in stukjes en geniet ervan!

2 Comments

  • Karen Drost

   Hoi Willemijn,

   Goed idee, die pecannoten! Zijn alle chocolaatjes inmiddels op, of kun je je beheersen? Ik dus niet, en al helemaal niet omdat dit in principe hele gezonde chocolaatjes zijn. Maar ja, zo’n grote hoeveelheid in zo korte tijd is vermoed ik toch ook weer niet zo heel gezond…

   Groetjes,
   Karen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating