Menu Close

Mijn tuin in week 37: herfstige inspiratie

Bloeiende blauwe druifjes in september
Toen ik vanmorgen de tuin in liep met mijn Thea’s camera dacht ik dat er niet zoveel te fotograferen was. Dat was een vergissing! Ik kwam onmiddellijk interessante paddestoelen tegen en er bloeien nog zo ongelooflijk veel bloemen dat ik wel kon blijven fotograferen. Het opmerkelijkst vind ik de blauwe druifjes op de foto hierboven. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt, dat die al in september bloeien 🙂

Perenbomen gesnoeidIk heb de perenbomen gesnoeid. Die zaten helemaal vol met waterloten en die heb ik eruit gehaald. Ik hoop dat ik het goed heb gedaan, maar dat wordt volgend voorjaar vanzelf duidelijk.

HoutwalDe houtwal is vrijwel vol. Half maart heb ik de palen de grond in geboord en er het eerste snoeiafval in gelegd. Toen dacht ik nog dat ik misschien wat had overdreven met de hoeveelheid ruimte die ik had gereserveerd. En nu is hij vol. In slechts 5 maanden! Gelukkig zakt het steeds in, net als de composthopen, dus je zal zien dat er over niet al te lange tijd wel weer wat bij kan.

PerenoogstToen de waterloten eruit waren kon ik de peren zien. Dat waren er nog best een paar en ze waren klaar om geoogst te worden. Inge had me uitgelegd dat je zo’n peer beetpakt en dan voorzichtig omhoog buigt. Als hij kaar is om te oogsten breekt hij vanzelf af.

Val-perenEen paar peren waren er al uit zichzelf vanaf gevallen. Ze waren ook al aan het rotten. Die heb ik laten liggen voor de beestjes.

Peer met wespenDe wespen hadden zich ook al een paar peren toegeëigend. Die heb ik voor ze laten hangen. Laat ze daar maar lekker van smullen. Ze helpen immers ook met het bestuiven van allerlei planten en ik heb geen last van de wespen die zich in de perenbomen bevinden.

[nggallery id=27]

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.