Menu Close

Chocolademousse (vegan, vrij van geraffineerde suiker)

Chocolademousse

Na een winterse afwezigheid van bijna 3 maanden pak ik nu de draad weer op. In de afgelopen weken heb ik me stilletjes lopen afvragen wat ik nou eigenlijk wil met dit blog. Eerder wilde ik Groots en Meeslepend zijn. Maar ik ben tot inkeer gekomen. En heb besloten om gewoon door te gaan met dit blog, maar zonder enige bijbedoeling. Ik heb daarom zojuist de advertenties (3 in totaal) verwijderd, even als de mogelijkheid om je in te schrijven op een nieuwsbrief.

Want ik ga geen nieuwsbrieven meer versturen. Ik heb ook alle verwijzingen naar social media verwijderd. Sterker nog, ik heb mijn Facebook-pagina van Facebook verwijderd. Ik kwam er de laatste tijd toch al niet meer, en die pagina gebruikte ik alleen maar ter promotie van dit blog. Nou, daar heb ik helemaal geen zin meer in. Wie mijn blog de moeite waard vindt komt vanzelf wel terug hoop ik. Ik heb zelf een app op mijn tablet waarin ik blogs kan volgen en dat bevalt me prima. Niks geen mailtjes om me erop te wijzen dat deze of gene weer iets heeft gepubliceerd. Gewoon wanneer het mij uitkomt even bijlezen.

KISS: Keep It Simple Stupid!

Zo dus. Heel eenvoudig. Want ik vind schrijven hartstikke leuk. En in contact komen met mensen met dezelfde belangstelling ook. Maar ik vind achter de computer zitten helemaal niet (meer) zo leuk. Er was een tijd dat ik heel veel tijd doorbracht op Facebook. Het was best verslavend. Terwijl ik liever buiten bezig ben of in de keuken of een boekje lees of… Waar het op neer komt is dat ik liever mijn eigen leven op een actieve manier leid dan dat ik eindeloos bekijk hoe anderen het hunne invullen. Uit zelfbescherming heb ik maanden geleden Facebook verwijderd van mijn smartphone en tablet. Sinds dien kom ik er nauwelijks meer. En ik mis het niet, in tegendeel.

Maar zoals gezegd wil ik wel doorgaan met dit blog. Waarom? Nou, gewoon omdat ik dat leuk vind. En omdat ik wel benieuwd ben in hoeverre een blog überhaupt gevonden en gelezen wordt als je er verder geen ruchtbaarheid aan geeft. En omdat ik graag mijn ervaringen op het gebied van gezond en lekker koken en (moes)tuinieren wil delen.

Om er weer in te komen en indachtig het KISS-principe vandaag een recept met slechts 4 ingrediënten dat binnen 10 minuutjes klaar is.

Chocolademousse

Chocolademousse (vegan, vrij van geraffineerde suiker)

Gezonde chocolademousse met slechts 4 ingrediënten. Vegan en vrij van geraffineerde suiker. En binnen 10 minuten klaar.
Prep Time 10 mins
Total Time 10 mins
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • 1/2 avocado
  • 2 rijpe bananen
  • 4 el cacao
  • 1 el ahornsiroop

Instructions
 

  • Verwijder de pit en de schil van de avocado. Verwijder de schil van de bananen. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en laat deze even op hoge snelheid draaien tot je een gladde massa hebt. Of gebruik een staafmixer om de boel te mengen en te vermalen. Het kan zelfs met een vork, maar dan ben je wel wat langer bezig denk ik.
  • Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en serveer direct of zet hem tot gebruik in de koelkast.
  • Eet smakelijk!

Notes

Deze mousse kun je in de koelkast prima een dag goed houden. Voor zover je er vanaf kunt blijven natuurlijk…
Dit is mijn basisrecept voor chocolademousse. Je kunt hem opvrolijken door er wat geraspte kokos overheen te strooien, en/of wat vers fruit erbij te serveren. Bijvoorbeeld stukjes peer of bosbessen. En je kunt er ook stukjes (geroosterde) noten overheen strooien. Hazelnoten of walnoten bijvoorbeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating