Menu Close

Tuinposter zonder tuin…

Eind augustus ben ik benaderd door een medewerker van TuinposterOpMaat.nl, een dochterbedrijf van Fotocadeau.nl. Men bood mij een gratis tuinposter aan in ruil voor een artikel alhier op mijn website. Mijn ego was onmiddellijk in de wolken; dit was de eerste keer dat ik op deze manier werd aangesproken naar aanleiding van dit blog. Mijn geweten moest er wat langer over nadenken, aangezien ik dit blog al ruim een jaar niet bijhoud en ik betwijfelde of het voor TuinposterOpMaat überhaupt interessant is. Eerlijk duurt het langst, dus ik heb dit aan de betreffende medewerker voorgelegd. Hij verzekerde mij dat het geen probleem is en verschafte me een code waarmee ik een poster kon bestellen. Vervolgens kwam er een vakantie en een hoop drukte tussen, maar sinds een week hangt de poster aan de muur van mijn appartement.


collage

Tuinposters zijn bedoeld voor in de tuin. Ze zijn gemaakt van een materiaal dat bestand is tegen weersinvloeden; materiaal dat tegen een stootje kan dus. Echter, ik heb geen tuin meer… Ik ben ruim een jaar geleden gescheiden en woon sinds eind 2016 in een appartement op de eerste verdieping. De poster hangt hier dus aan een binnenmuur. Dus over zijn weerbestendigheid kan ik niks zeggen.

Over de kwaliteit ben ik dik tevreden. Het originele bestand was nog geen 6 MB, en toch is het resultaat scherp en helder. Dat had ik echt niet verwacht; ik was bang dat de collage onscherp zou zijn, en dat zo’n tuinposter vooral geschikt zou zijn voor grote objecten. Niets blijkt dus minder waar. De collage bestaat uit 68 foto’s en ze zijn allemaal even scherp. Ook langs de randen en in de hoeken.

Ik kan me een heleboel toepassingen voor zo’n poster voorstellen, en niet alleen voor buitenshuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *