Go Back
Muffins voor bij elke gelegenheid

Muffins voor bij elke gelegenheid

Perfecte, gezonde muffins. Zonder ei, zuivel, gluten, vet of geraffineerde suiker.
Prep Time 20 mins
Total Time 50 mins
Servings 12 stuks

Ingredients
  

  • 3/4 cup plantaardige melk
  • 1 el gemalen lijnzaad
  • 1 tl appelazijn
  • 2 tl vanille extract
  • 2 rijpe bananen geprakt
  • 1/4 cup ahornsiroop
  • 1 cup maismeel
  • 1 cup havermeel
  • 1/4 cup kokosbloesemsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • snufje zout
  • 1/4 cup walnoten in stukjes gebroken
  • 1 cup bosbessen evt. uit de diepvries
  • 1/2 el maanzaad

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Doe 12 papieren muffin vormpjes in een muffin-bakblik, of gebruik een siliconen muffin-bakblik (zonder papier).
  • Doe de melk met het gemalen lijnzaad en de appelazijn in een ruime kom, roer het goed door en laat het mengsel minstens 5 minuten staan.
  • Meng alle droge ingrediënten in een andere kom door elkaar.
  • Voeg de vanille, geprakte bananen en de ahorn siroop toe aan het melkmengsel en roer het door.
  • Giet het melkmengsel op de droge ingrediënten en roer door. Voeg de walnoten en de bessen toe en roer nogmaals door. Maar vooral niet teveel roeren, want dan wordt het beslag te nat, zeker als je verse bessen gebruikt.
  • Verdeel het beslag over de 12 muffin vormpjes. Strooi er eventueel nog een heel klein beetje kokosbloesemsuiker overheen, en wat maanzaadjes.
  • Bak de muffins in 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven. Om te testen of ze gaar zijn steek je er een satéprikker in. Als die er droog uitkomt zijn ze gaar. De bovenkant is dan als het goed is een beetje bruin geworden.
  • Laat de muffins even afkoelen en serveer ze warm. Of laat ze helemaal afkoelen en bewaar ze in een afgesloten trommel. Niet te lang natuurlijk; vers is het lekkerst. Maar als je ze eenmaal hebt geproefd, dan denk ik niet dat ze nog lang zullen staan...
  • Eet smakelijk!