Go Back
Franse bonensalade

Franse bonensalade

Salade van sperziebonen en cherrytomaatjes met een enigszins zoete dressing door het gebruik van balsamico azijn. Lekker en praktisch, want je kunt hem gerust een paar uur van te voren klaarmaken. Daar wordt 'ie alleen maar lekkerder van, want dan trekt de smaak van de dressing in de bonen.
Cook Time 30 mins
Total Time 30 mins
Servings 6 personen

Ingredients
  

  • 250 g cherrytomaatjes
  • 1 tl palmsuiker
  • 450 g Franse bonen haricoverts of sperziebonen
  • 6 el olijfolie extra vierge
  • 3 el balsamico azijn
  • 1 tl mosterd
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius. Was de tomaatjes en snijd ze doormidden. Leg de gehalveerde tomaatjes op een vel bakpapier op een bakplaat en strooi er suiker, peper en zout overheen. Bak de tomaatjes in 10 minuten in de oven en laat ze afkoelen.
  • Was de bonen en verwijder de uiteindjes. Kook ze in ca. 5 minuten in water met een beetje zout tot ze net gaar zijn.
  • Maak ondertussen de dressing: klop de olie, azijn, mosterd, fijngesneden knoflook, peper en zout door elkaar.
  • Giet de bonen af, doe ze in een slakom en giet er onmiddellijk de dressing overheen. Meng bonen en dressing goed door elkaar en laat de bonen afkoelen terwijl je zo af en toe de boel omschept.
  • Garneer de bonen met de tomaatjes en serveer de salade.
  • Eet smakelijk!