Go Back
Zoete aardappel-spaghetti met spinazie a la creme

Zoete aardappel-spaghetti met spinazie a la creme

Overheerlijk groentegerecht met spaghetti gemaakt van zoete aardappel, en spinazie a la crème van cashewnoten.
Cook Time 20 mins
Total Time 44 mins
Servings 2 personen

Ingredients
  

Cashew-creme

  • 150 g rauwe cashewnoten
  • 180 ml water
  • 1/2 tl zeezout
  • 1 teen knoflook

De rest

  • 380 g zoete aardappel
  • 560 g Nieuwzeelandse spinazie of 750 g gewone spinazie
  • 1 hand vol verse basilicum
  • peper en zout
  • 3 el olijfolie extra vierge

Instructions
 

Cashew-creme

  • Zet de cashewnoten de avond van te voren in ruim water in de week.
  • Giet de cashewnoten af en spoel ze na. Doe ze met de andere ingrediënten in een keukenmachine en maal er een gladde saus van.

De rest

  • Spiraliseer de zoete aardappel of snijd hem julienne.
  • Maak de spinazie schoon en snijd hem klein (niet heel fijn; klein).
  • Verhit in de grote koekenpan 1 el olijfolie. Bak hierin onder regelmatig omscheppen de zoete aardappel.
  • Verhit in een hapjespan nog 1 el olijfolie. Doe de spinazie erbij en laat deze slinken. Roer de helft van de cashew-creme erdoor en laat het warm worden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de zoete aardappel-spaghetti over 2 borden. Verdeel daarover de spinazie a la creme. Doe er nog een beetje cashew-creme overheen en maak af met verse basilicum en een beetje olijfolie.
  • Eet smakelijk!

Notes

Het is erg veel cashew-creme voor 2 personen. Als je dat lekker vindt kun je alles gebruiken, maar het kan ook met minder. Een restje kun je best een paar dagen goed houden in de koelkast, en is prima te gebruiken om een ander gerecht op te leuken.