Go Back
Bietjes met pistacheboter

Bietjes met pistacheboter

Deze "pistacheboter" vormt een goed alternatief voor pindasaus, voor degenen onder ons die geen pinda's verdragen.
Cook Time 10 mins
Total Time 55 mins
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • 500 g bietjes
  • 75 g gepelde pistachenootjes ongezouten!!!
  • 1 grote teen knoflook of 2 kleintjes
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de bietjes en snijd ze eventueel in vieren als ze erg groot zijn. Verpak de bietjes in aluminiumfolie en laat ze in ca. 45 minuten in de oven gaar worden.
  • Snijd de knoflookteen in stukjes. Verhit 2 el olie en bak daarin op laag vuur de knoflook. Voeg de pistachenootjes toe en bak deze 3 minuten mee. Laat het mengsel een beetje afkoelen en doe het dan over in de keukenmachine.
  • Pureer het mengsel in de keukenmachine, samen met de rest van de olie, tot een gladde massa. Voeg naar wens kokend water toe om het te verdunnen. Als de saus de gewenste dikte heeft (ik heb hem zo gemaakt dat hij net wel/net niet schenkbaar was) maakt je hem op smaak met peper en zout.
  • Haal de bietjes als ze gaar zijn uit het aluminiumfolie en verwijder de schilletjes (voorzichtig, zonder je vingers te branden!). Serveer ze direct, warm, met de pistacheboter en bijvoorbeeld rijst of aardappels.
  • Eet smakelijk!

Notes

Deze saus kun je heel goed gebruiken ter vervanging van pindasaus. Bijvoorbeeld bij bloemkool-nasi.