Go Back
Chocolade-hazelnootpasta

Chocolade-hazelnootpasta (Nutella)

Smeuige pasta voor op brood. Zonder suiker, gluten, zuivel of soja en dus voor zo'n beetje iedereen geschikt.
Cook Time 5 mins
Total Time 5 mins
Servings 1 cup

Ingredients
  

  • 1/4 cup hazelnoten
  • 1/4 cup cacao
  • 1/4 cup medjool dadels
  • 1 el kokosolie
  • snufje zout
  • 1/4 cup rijstmelk of andere plantaardige melk

Instructions
 

  • Doe alle ingredienten samen in een blender of keukenmachine en meng tot je een smeuige pasta hebt. Voeg niet meteen alle melk toe zodat je invloed kunt uitoefenen op de dikte van de pasta.

Notes

Je kunt ook nog een beetje vanille-extract toevoegen. Dat had ik niet voorhanden maar hoort er eigenlijk wel in. En verder kun je experimenteren met allerlei smaken. Bijvoorbeeld een beetje sinaasappelrasp, dat lijkt me hemels. Of een vleugje chili, dat is momenteel ook helemaal hot. Je zou het ook over een compleet andere boeg kunnen gooien en de hazelnoten vervangen door walnoten of amandelen... Zoals altijd worden de mogelijkheden slechts beperkt door je eigen fantasie, dus leef je uit!