Go Back
Sla-wrap met mini-amandel burger

Sla-wraps met mini-amandel burgers

Een eenvoudig gerecht om helemaal blij van te worden. Je kunt er alle kanten mee op: rauw of gebakken, met tomaat of paprika, in een slablad of een tortilla-wrap, als hoofd- of bijgerecht... Allemaal mogelijkheden en allemaal lekker!
Prep Time 5 mins
Cook Time 45 mins
Total Time 58 mins
Servings 12 stuks

Ingredients
  

Voor de burgers:

  • 140 g rauwe amandelen
  • 25 g zonnebloempitten
  • 25 g zongedroogde tomaten op olie kleingesneden
  • 20 g rozijnen
  • 75 g wortel geraspt
  • 55 g diepvriesspinazie ontdooid
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1,5 tl appelazijn
  • 1,5 tl balsamico azijn
  • 1/4 tl zeezout
  • peper
  • 1 el voedingsgist

Voor de cashew-kaas:

  • 3/4 cup rauwe cashewnoten
  • 1,5 tl appelazijn
  • 1,5 tl citroensap
  • 2 el voedingsgist
  • 1 teen knoflook
  • 1/4 tl zeezout
  • peper

Voor de wraps:

  • 2 el kokosolie
  • 12 bladeren (ijsberg)sla
  • 12 schijven tomaat

Instructions
 

Voorbereiding:

  • Zet de amandelen, de zonnebloempitten en de cashewnoten 's morgens in ruim water te weken.

Bereiding cashew-kaas:

  • Giet de cashewnoten af.
  • Doe alle ingredienten voor de cashew-kaas in een keukenmachine en maal op hoge snelheid tot je een gladde massa hebt. Voeg naar behoefte wat water toe om de massa dunner te maken.

Bereiding burgers:

  • Giet de amandelen en de zonnebloempitten af.
  • Doe alle ingredienten voor de burgers in een keukenmachine en maal tot het een samenhangende substantie is. Vorm hiervan 12 balletjes. Druk deze plat om er burgers van te maken.
  • Verhit de kokosolie in een grote koekenpan en bak hierin 6 burgertjes aan beide kanten bruin en knapperig. Herhaal met de andere 6 burgertjes.

Bereiding wraps:

  • Was de sla-bladeren en dep ze droog. Leg op ieder blad een schijf tomaat en een burgertje. Doe er tenslotte een lepeltje cashew-kaas op en vouw het blad dicht.
    Sla-wraps in de maak
  • Eet smakelijk!
    Sla-wrap

Notes

Dit gerecht kun je als hoofdgerecht voor 2 personen serveren. Of als voorgerecht voor meer mensen.