Go Back
Gesmoorde witte kool en wortel met abrikozen en kokoscreme

Curry van gesmoorde witte kool en wortel met abrikozen en kokoscreme

Cook Time 30 mins
Total Time 30 mins
Servings 3 personen

Ingredients
  

Voor de curry

  • 1 tl anijszaad
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kardamon gemalen
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl korianderzaad gemalen
  • 2 tl kurkuma
  • 1 tl mosterdzaad
  • 1 tl nigellazaad
  • 1 tl venkelzaad

Voor de rest

  • 400 g witte kool
  • 400 g wortel
  • 3 el kokosolie
  • 8 abrikozen gedroogd
  • 1 tl zeezout
  • 10 slagen zwarte peper uit de molen
  • 50 g kokoscreme

Instructions
 

  • Meng alle specerijen voor de curry door elkaar.
    Curry-mix
  • Snijd de witte kool en de wortel klein.
  • Verhit de kokosolie in een hapjespan. Voeg de curry-mix toe en laat deze op laag vuur 3 minuten bakken.
    Curry in de pan
  • Voeg de groenten toe, zet het vuur hoog, roer om en laat de groenten warm worden. Zet dan het vuur laag en laat de groenten in 15 minuten gaar smoren.
  • Snijd ondertussen de abrikozen in dunne reepjes. Roer ze, als de groenten gaar zijn gesmoord, door het mengsel.
  • Voeg tenslotte het zout, de peper en de kokoscreme toe, en roer dit door. Laat de kokoscreme smelten en vermengen met de groenten.
    Kokoscreme
  • Serveer met rijst of een ander graan (gerst, gierst, quinoa, etc.)
    Eet smakelijk!
  • Eet smakelijk!

Notes

Als je niet alle specerijen hebt is dat geen probleem. Iedere curry-mix behoort kurkuma te bevatten, anders is het geen curry, maar verder kun je er in principe doorheen doen wat je lekker vindt. De liefhebbers van hete gerechten kunnen er ook nog wat cayennepeper aan toevoegen.