Go Back
Curry van zoete aardappel, kikkererwten en spinazie

Curry van zoete aardappel, kikkererwten en spinazie

Cook Time 30 mins
Total Time 30 mins
Servings 4 personen

Ingredients
  

  • 3 el kokosolie
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kardamonpeulen
  • 1/2 tl kurkuma
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 stukje gemberwortel van 1 cm, fijngesneden
  • 2 el milde currypoeder Madras
  • 2 zoete aardappels in blokjes gesneden
  • 1 blik kokosmelk*
  • 1 blik kikkererwten
  • 100 g diepvriesspinazie
  • peper en zout
  • korianderblad fijngehakt

Instructions
 

  • Verhit de kokosolie. Voeg mosterdzaad, komijnzaad, kaneelstokje, kardemonpeulen, kurkuma en laurierblaadjes toe. Roer om en laat warm worden zodat het lekker gaat ruiken.
  • Voeg dan ui, knoflook en gemberwortel toe. Laat dit alles op laag vuur gaar worden. De ui moet glazig worden, maar let op dat de boel niet aanbrandt! Regelmatig roeren en eventueel een of meer eetlepels water toevoegen kan veel leed voorkomen.
  • Vis nu eerst het kaneelstokje, de kardamonpeulen en de laurierblaadjes uit de pan. Roer dan het currypoeder erdoor en voeg de zoete aardappels en de kokosmelk toe. Breng zachtjes aan de kook en laat met een deksel op de pan rustig pruttelen tot de aardappels gaar zijn.
  • Voeg tenslotte de kikkererwten en de spinazie toe, warm alles goed door, en breng op smaak met peper en zout. Serveer met rijst of een ander graan (gerst, gierst, boekweit, etc.) en strooi er korianderblad overheen.
  • Eet smakelijk!

Notes

*Kokosmelk heb je in verschillende varianten. Ik gebruik altijd het romige type. Als je het blik opent heb je een stevige, witte laag met daaronder heldere vloeistof. Dit geeft naar mijn ervaring het lekkerste resultaat: romig en vol.