Go Back
Zwarte Bonen Brownies voor Chocoladeliefhebbers

Zwarte Bonen Brownies voor Chocoladeliefhebbers

Veganistische, gluten vrije brownies die je in een handomdraai maakt.
Prep Time 5 mins
Cook Time 15 mins
Total Time 45 mins
Servings 12 brownies

Ingredients
  

  • 360 g zwarte bonen gekookt en goed uitgelekt
  • 2 el lijnzaad vermalen tot meel
  • 3 el kokosolie gesmolten
  • 75 g cacao
  • 75 g oerzoet wordt ook wel sucanat genoemd
  • 2 el ahornsiroop
  • 1/4 tl zeezout
  • 1 tl vanille essence
  • 1,5 tl bakpoeder
  • noten, cacaonibs ter decoratie (optioneel)

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Meng het lijnzaadmeel met 5 el water.
  • Vet een muffin-bakvorm in, of gebruik muffinvormpjes van papier of siliconen. Zet deze dan wel in een muffin-bakvorm, anders vallen je brownies misschien uit elkaar.
  • Doe alle ingrediënten behalve de noten en cacaonibs in een keukenmachine en meng ze tot een glad mengsel. Wellicht moet je een paar keer de wanden schoon schrapen om alles goed te mengen. Als het beslag te dik is kun je een of twee eetlepels water toevoegen. Maar pas op dat het niet te dun wordt!
  • Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en maak het enigszins glad met een lepel of met je vinger. Strooi er eventueel wat gehakte noten en/of cacaonibs overheen.
  • Laat de brownies in 20 tot 25 minuten gaar worden in de oven. Ik had ze er 25 minuten in. Een volgende keer zou ik ze er 2 minuten eerder uit halen, dan was de binnenkant waarschijnlijk net iets smeuïger geweest.
  • Laat ze een half uurtje afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt. In de koelkast blijven ze sowieso 3 dagen goed. Langer wellicht ook wel, maar dat heb ik niet uitgeprobeerd.