Go Back
bitchin' sauce

Bitchin' Sauce

Saus met amandelen en een vleugje citroen. Kan zowel koud als warm worden gegeten.
Prep Time 10 mins
Total Time 10 mins
Servings 2 cups

Ingredients
  

  • 1/2 cup rauwe amandelen
  • 1/2 cup olijfolie extra vierge
  • 1/2 citroen (uitgeperst)
  • 3 el voedingsgist
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl tamari (of ketjap assam)
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl komijn (gemalen)
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/4 tl korianderzaad (gemalen)
  • 1/4 tl paprikapoeder

Instructions
 

  • Doe alle ingredienten in een keukenmachine of blender en mix ze eerst op lage snelheid en voer dan de snelheid op. Je kunt naar wens water toevoegen om de saus dunner te maken.
  • Als je niet meteen alles gebruikt kun je de saus in de koelkast bewaren. Het kan zijn dat hij dan scheidt. Da's gemakkelijk op te lossen door hem even goed door te roeren.