Bitchin' Sauce
Saus met amandelen en een vleugje citroen. Kan zowel koud als warm worden gegeten.
Prep Time 10 mins
Total Time 10 mins
- 1/2 cup rauwe amandelen
- 1/2 cup olijfolie extra vierge
- 1/2 citroen (uitgeperst)
- 3 el voedingsgist
- 2 tenen knoflook
- 2 tl tamari (of ketjap assam)
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl komijn (gemalen)
- 1/2 tl chilipoeder
- 1/4 tl korianderzaad (gemalen)
- 1/4 tl paprikapoeder
Doe alle ingredienten in een keukenmachine of blender en mix ze eerst op lage snelheid en voer dan de snelheid op. Je kunt naar wens water toevoegen om de saus dunner te maken.
Als je niet meteen alles gebruikt kun je de saus in de koelkast bewaren. Het kan zijn dat hij dan scheidt. Da's gemakkelijk op te lossen door hem even goed door te roeren.