Go Back
Geroosterde groenten

Geroosterde groenten

Gemakkelijk en lekker gerecht waarop je eindeloos kunt variëren.
Prep Time 15 mins
Total Time 55 mins
Servings 2 personen

Ingredients
  

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 400 g aardappels vastkokend
  • 15 spruitjes (grote)
  • 2 pastinaken
  • 2 wortels middel groot
  • 1/2 knol venkel
  • 2 el herbes de Provence
  • 1 tl zout Keltisch zeezout
  • 8 slagen zwarte peper uit de molen

Instructions
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
  • Boen de aardappels schoon, snijd eventuele pitten eruit, snijd ze in plakjes van ca. 1/2 cm dik en doe ze in een grote, lage ovenschaal. Verwijder de lelijke blaadjes van de spruitjes, snijd indien nodig het stronkje wat terug en snijd de spruitjes in hele dunne plakjes. Schil de pastinaken en snijd ze in kleine stukjes. Was de wortels en snijd ze in kleine stukjes. Snijd de venkel in kleine stukjes.
  • Voeg alle groenten toe aan de aardappels in de ovenschaal, strooi er zout, peper en herbes de Provence overheen en sprenkel de olie er over. Hussel alles goed door elkaar en zet de schaal in de voorverwarmde oven.
  • Laat de groenten in 40 minuten gaar worden in de oven. Roer het tussentijds nog 1 of 2 keer door.
  • Serveer direct met een saus naar keuze. Eet smakelijk!